Plaatsbeschrijvingen

Hoe kunnen wij u helpen?

Aanvang en einde huurcontract

Verbouwingen

Aan- en verkoop

Enkele partners

Goemand Vastgoed

Aanvang en einde huurcontract

Wanneer een onroerend goed wordt verhuurd is het sinds 2007 bij wet verplicht om een plaatsbeschrijving op te maken. Dit verslag betreft een uitgetypte en gedetailleerde beschrijving van de toestand waarin het gehuurde goed zich bevindt op het moment van opname.

Zo’n geregistreerde plaatsbeschrijving is voor de verhuurder de enige mogelijkheid om eventuele huurschade of gebreken vast te stellen. Ook voor de huurder is dit document noodzakelijk om te bewijzen dat bepaalde gebreken reeds bij intrede aanwezig waren. Om hier uitsluitsel over te hebben moet bij het einde van de huurovereenkomst een vergelijking gemaakt worden op basis van de geregistreerde plaatsbeschrijving bij intrede.

Bij Seneca zorgen wij ervoor dat zowel huurder als verhuurder op een aangename en zorgeloze manier kunnen samenwerken. Verder kan u bij ons ook terecht met al u vragen rond huren en verhuren.

[popup_anything id="570"]

Verbouwingen

Laat u werken uitvoeren aan uw woning of voert u ze zelf uit? Dan kan u best een plaatsbeschrijving laten opstellen van het aanpalend goed vóór de aanvang van de werken. Dit verslag zorgt ervoor dat eventuele schade als gevolg van de verbouwingswerken vastgesteld kan worden. U kan hierdoor niet verantwoordelijk worden gesteld voor bestaande schade aan aanpalende woningen.

Bij Seneca zorgen wij ervoor dat u zorgeloos kan starten met uw verbouwplannen. Een plaatsbeschrijving bij verbouwingswerken focust zich voornamelijk op bestaande schade. Zo bepalen we onder andere scheuren, barsten, vochtschade enz.

[popup_anything id="631"]

Aan– en verkoop

Om de periode te overbruggen tussen de compromis en de notariële akte wordt steeds vaker een plaatsbeschrijving opgemaakt. Zeker wanneer dit een langere periode dan gemiddeld betreft of wanneer de kopers met een sleutelovereenkomst reeds de sleutels ontvangen. De staat van het verkochte goed wordt dan vastgesteld waardoor latere discussies over verdwenen zaken of bijkomende schade kunnen voorkomen worden.

[popup_anything id="640"]