Plaatsbeschrijvingen

Hoe kunnen wij u helpen?

Aanvang en einde huurcontract

Verbouwingen

Aan- en verkoop

Enkele partners

Goemand Vastgoed

Aanvang en einde huurcontract

Wanneer een onroerend goed wordt verhuurd is het sinds 2007 bij wet verplicht om een plaatsbeschrijving te laten opmaken. Dit is een schriftelijke vaststelling van de feitelijke situatie van de woning bij aanvang van de huurovereenkomst. Dit verslag wordt aangevuld met verscheidene foto’s ter verduidelijking. Wanneer beide partijen verkiezen om dit te laten uitvoeren door een deskundige, zal het ereloon voor de helft verschuldigd zijn aan iedere partij.

Dergelijk verslag is voor beide partijen van groot belang. Hiermee kan de verhuurder eventuele huurschade of gebreken laten vaststellen op het einde van de huurovereenkomst. Voor de huurder is dit noodzakelijk om aan te tonen dat bepaalde gebreken en/ of schade reeds aanwezig waren bij intrede.

Bij Seneca zorgen wij ervoor dat beide partijen op een aangename en zorgeloze manier kunnen samenwerken. Tevens kan u bij ons terecht met al u vragen rond huren en verhuren.

[popup_anything id="570"]

Verbouwingen

Laat u werken uitvoeren aan uw woning of voert u ze zelf uit? Dan kan u best een plaatsbeschrijving laten opstellen van het aanpalend goed vóór de aanvang van de werken. Dit verslag zorgt ervoor dat eventuele schade als gevolg van de verbouwingswerken vastgesteld kan worden. U kan hierdoor niet verantwoordelijk worden gesteld voor bestaande schade aan aanpalende woningen.

Bij Seneca zorgen wij ervoor dat u zorgeloos kan starten met uw verbouwplannen. Een plaatsbeschrijving bij verbouwingswerken focust zich voornamelijk op bestaande schade. Zo bepalen we onder andere scheuren, barsten, vochtschade enz.

[popup_anything id="631"]

Aan– en verkoop

Om de periode te overbruggen tussen de compromis en de notariële akte wordt steeds vaker een plaatsbeschrijving opgemaakt. Zeker wanneer dit een langere periode dan gemiddeld betreft of wanneer de kopers met een sleutelovereenkomst reeds de sleutels ontvangen. De staat van het verkochte goed wordt dan vastgesteld waardoor latere discussies over verdwenen zaken of bijkomende schade kunnen voorkomen worden.

[popup_anything id="640"]